Informatiu cap de Setmana 24-10-2020

L’Ajuntament de Falset va comunicar aquest cap de setmana que la detecció d’un cas positiu per COVID-19 a l’Institut Priorat ha suposat el confinament de tots els alumnes de la classe de 3r d’ESO C. El CAP de Falset va fer el mateix dissabte proves PCR a tots els membres d’aquesta classe.

També a l’Escola Antoni Vilanova de Falset hi ha confinat el grup de P3A tot I que els PCR realitzats a alumnes i mestres van donar negatiu i des d’aquest dimarts ja tornen a anar a l'escola. També s’han resolt com a negatius la pràctica totalitat de les PCR que, per contagis produïts en àmbits externs a l’escola, s’han aplicat individualment a 11 alumnes del centre, des de l’inici de curs. Dins d’aquest grup d’alumnes, de diversos cursos, s’ha produït un únic cas positiu que no ha tingut cap repercussió en el seu grup-classe, donat que l’alumne afectat no ha acudit a l’escola amb posterioritat al moment del seu possible contagi.

Pel que fa a la situació a la Residència les Vinyes la situació de contagi està estabilitzada i es fa un seguiment de l’evolució dels casos positius, tot i que cal lamentar la mort d’un resident.

La situació epidemiològica de la COVID-19 a la comarca del Priorat, actualment l’índex de risc de rebrot continua creixent i se situa en els 556,24 punts. Així mateix, amb dades de fins a fa 3 dies, s’han confirmat 14 casos positius, que eleven a 102 el total de persones afectades per la pandèmia al Priorat des del mes de març. A més, segons les dades que ofereix el Departament de Salut, cal destacar que en aquests moments hi ha 2 persones que requereixen d’ingrés hospitalari.

Per municipis, l’índex de brot és molt alt a Falset (4742), Torroja (575), Capçanes (287), Margalef (147) i el Molar (144). Així mateix, en els darrers 7 dies s’han detectat 19 positius a Falset, 2 a Capçanes i 1 a Torroja, Margalef i el Molar.

Captura de Pantalla 2020 09 29 a les 11.33.22

Publicitat