Informatiu cap de Setmana 24-10-2020

La inhabilitació del President Quim Torra per part del Tribunal Suprem va tenir com a resposta concentracions en diversos municipis del Priorat. A Falset també es va fer una convocatòria comarcal que va reunir una cinquantena de persones i diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca. En el transcurs de l’acte, l’alcalde de Falset, Carlos Brull, va destacar que amb la inhabilitació de Torra es dinamiten els drets fonamentals, els drets dels ciutadans” i va titllar la decisió del Tribunal Suprem de “nou atac a les institucions catalanes i a la democràcia”.

Així mateix, diversos alcaldes de la comarca van llegir una moció de rebuig a la inhabilitació del president impulsada per l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) que reclama “respecte per la separació de poders i pels Drets Fonamentals”, condemna la repressió contra el moviment independentista i demana “el màxim respecte per les institucions catalanes i pels nostres representants, escollits democràticament”.

Finalment, també reitera el compromís dels ajuntaments amb la República Catalana. El text afirmava que “continuarem treballant des de cada poble i cada ciutat per materialitzar l’estat català, un projecte que compta amb el suport majoritari de la població que ho ha expressat reiteradament a les urnes el 9 de novembre de 2014 i l’1 d’octubre de 2017”.

inhabilitaciotorra

Publicitat