Butlletí informatiu 23-09-2020

El Parc Natural de Montsant ha reobert els Graus de Barrots, Carresclet i Carbassal, un cop s’han completat les obres de remodelació i millora d’aquests camins equipats de “via cordata”. Els itineraris, que superen una orografia complicada, amb fort pendent i exposició vertical, eren tancats al públic des de juliol del 2019.

En aquest sentit, una comissió de seguretat, integrada, per personal del Parc Natural, Mossos d’Esquadra, Cos d’Agents Rurals, Bombers, l’Ajuntament la Morera de Montsant, i la FEEC ha treballat des de l’any passat per a la millora de la seguretat en aquestes vies, que presentaven signes de deteriorament en alguns suports.

L’actuació, que ha inclòs la reparació i millora de la senyalització, ha suposat un cost aproximat de 16.000 euros. S’ha optat per mantenir la configuració dels camins originals i s’ha seguit l’estil de “via cordata” que, a diferència de la “via ferrata”, no té línia de vida. Així, requereixen l’ús de material i tècniques d’escalada per progressar amb seguretat i s'han de tenir els coneixements necessaris per utilitzar aquest material.

Per això, el Parc Natural de Montsant ha col·locat senyalització específica per recordar les recomanacions a seguir per tal d'afavorir una experiència segura, així com el fet que aquests recorreguts s’han de fer sota la responsabilitat de les persones usuàries.

*Foto: Parc Natural de Montsant

grau 450px.jpg 1365505322

Publicitat