Butlletí informatiu 27-01-2021

El Consell Comarcal del Priorat impulsa INVERTEIX PRIORAT, una campanya de sensibilització alimentària i consum responsable. La finalitat del projecte és fomentar el petit comerç local i la compra de productes propis, tant produïts com elaborats a la comarca. La campanya s’enmarca en les accions del projecte de cooperació catalana GUSTUM del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp.

La campanya, que es difondrà a les xarxes socials i mitjançant cartelleria,  convida el consumidor a reflexionar, alhora que li ofereix eines per informar-se i trobar tots els comerços de proximitat, establiments d’elaboració i venda de productes típics d’artesania alimentària i famílies pageses i ramaderes del Priorat donades d’alta en la venda de circuit curt de comercialització.

Amb aquesta finalitat també s’ha habilitat un espai al web del Consell Comarcal, on a més a més de descobrir on podem comprar, també es pot consultar quan és el millor moment, a partir d’un calendari de temporització de les principals fruites i verdures que es produeixen al Priorat, juntament amb les festes i actes populars de promoció i venda de productes de proximitat.

La campanya també s’adreça als establiments turístics i als petits comerciants que vulguin conèixer els productes típics i propis de la comarca, els quals poden ser un valor afegit que es pot oferir a la clientela.

En paraules del president del Consell Comarcal, Xavier Gràcia, “val la pena fer una petita aturada i reflexionar sobre la gestió de les nostres cases i els nostres actes de consum individual: podem fer alguna cosa diferent amb responsabilitat vers el nostre entorn social i el paisatge? Podem ajudar a capgirar la tendència del despoblament i l’abandonament de l’activitat agrària al Priorat?”

En aquest sentit, la campanya parteix de la premissa que la suma de petits canvis en els nostres hàbits de consum ha de permetre donar un nou impuls al teixit socioeconòmic local, contribuir a reactivar l’activitat agrària i dinamitzar la gestió activa de l’entorn dels municipis.

Inverteix Priorat

Publicitat