Informatiu cap de Setmana 19-06-2021

El Departament de Salut ha culminat el procés de compra de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. El dilluns 20 de juliol va tenir lloc l’acte de compravenda de l’hospital reusenc i el traspàs de l’empresa gestora del centre de la Ribera d’Ebre cap a Salut Terres de l’Ebre.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar que amb aquesta compra s’obre una nova etapa. “Hem complert els compromisos que vam assumir fa un any, obrim una nova etapa en els projectes professionals, el desenvolupament i el reforç assistencial en aquesta zona del país”, va destacar. Vergés també va valorar els beneficis que reportarà a la ciutadania: “La compra suposa endreçar el sistema sanitari i fer de les Regions Sanitàries del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, regions amb la màxima d’autonomia possible”.

La compra de l’Hospital Sant Joan de Reus dona compliment a l’acord regulador de les bases per a la reordenació de la prestació dels serveis públics de salut. Un acord entre el Departament de Salut, el Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda i l’Ajuntament de Reus del  gener de 2019. Al igual que l’acord de govern del passat 23 de desembre pel qual s’autoritzava a la formalització del conveni regulador entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Reus per a la racionalització de l’activitat assistencial del sistema públic de salut a la ciutat de Reus i Móra d’Ebre, incloses les seves respectives zones d’influència.

hospitalmora

Publicitat