Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Nou establiments turístics s’han convertit en nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i Espai d’Interès Natural (EIN) Serra de Llaberia, després de rebre aaquesta setmana l’acreditació corresponent. Per fer-ho han hagut de superar un curs de formació per adquirir els coneixements necessaris per tal d’oferir a les persones visitants informació de qualitat sobre els recursos naturals, culturals i paisatgístics, els valors i la singularitat dels espais naturals protegits de la zona. Aquesta acció forma part del pla d'accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible de Priorat, un distintiu atorgat per la Federació EUROPARC, que la comarca va obtenir el 2016.

El curs ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i del Consell Comarcal del Priorat. Enguany, part del curs es va haver de fer telemàticament, per les limitacions derivades de la COVID-19. En aquest sentit, el curs estava previst inicialment pels mesos de febrer i març, però es va haver de suspendre per la declaració de l’estat d’alarma poc abans de completar el programa formatiu.

A la fase de represa, quan les activitats a l’aire lliure en grup i formatives ja estaven permeses en els espais naturals protegits, la formació es va adaptar a les noves mesures i restriccions.

A més a més, per primera vegada, s’han acreditat empreses turístiques instal·lades fora de la comarca del Priorat, que treballen i operen en el seu territori, la qual cosa demostra el creixent interès del sector en conèixer, difondre i divulgar els valors d’un model turístic com el del Priorat.

Amb aquests, ja són 35 els punts acreditats fins ara amb l'objectiu que els professionals vinculats a activitats turístiques ofereixin una informació de qualitat sobre els recursos dels dos espais protegits de la comarca del Priorat.

Acreditats2020

Publicitat