Informatiu cap de Setmana 26-09-2020

La flama del Canigó arribarà finalment al Priorat. A diferència d’altres anys, en què tots els pobles es desplaçaven al municipi encarregat de repartir la flama, enguany serà la flama la que arribarà a tots els pobles prioratins. Pep Ferré, membre de la junta gestora d’Òmnium Cultural al Priorat, explicava que “volem que la flama es vagi propagant d’un poble a l’altre i d’aquesta manera evitem que es produeixin aglomeracions”.

Així doncs, cada municipi farà arribar la flama al municipi veí. “Tot i que encara ho hem d’acabar de concretar, la idea éa anar a buscar la flama a Reus i al Coll de la Teixeta passar-la a la gent de Porrera i que aquests la puguin fer arribar als de Torroja, etc. També farem el mateix amb Pradell, que a la vegada podria fer entrega de la flama a la Torre de Fontaubella”. Segons Ferré, la idea és que el traspàs del foc es faci al límit dels diferents termes municipals.

Tot això s’acabarà d’organitzar en una reunió amb els responsables dels focs de Sant Joan dels diferents pobles del Priorat que tindrà lloc aquest cap de setmana. Des d’Òmnium Priorat creuen que aquesta “és una manera de revifar i entendre la festa d’una manera diferent mentre esperem que l’any que ve poguem gaudir com sempre d’aquesta tradició”.

Una altra de les novetats que es plantegen per aquest Sant Joan és que, un cop als pobles, la flama del Canigó pugui arribar a totes les cases. “L’objectiu és que tothom pugui encendre una espelma, a les 22h, en record de totes les persones desaparegudes per culpa de la COVID-19 i per tots els treballadors que hi han fet front des de la primera línia”, apuntava Pep Ferré.

flama priorat

Publicitat