Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Dilluns comença la campanya forestal d’aquest estiu, una campanya que estarà marcada, en un inici, pel baix risc d’incendi. Així ho va explicar la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que va afirmar que gràcies a les pluges constants que hem tingut aquests mesos, "el nombre d’incendis forestals i les hectàrees cremades fins ara és la més baixa en 15 anys".

Segons Jordà, l’estat de la vegetació, calculat a partir de les precipitacions i les temperatures en cada punt del territori, evidencien encara una sequedat de la vegetació molt baixa i per sota dels índexs esperats en aquestes alçades de l’any. Tot i això, la consellera ha advertit que “caldrà estar alerta i atents a l’evolució durant els següents mesos, potenciar i continuar amb les feines de prevenció i de conscienciació, i no baixar la guàrdia en cap moment”.

El pressupost destinat aquest 2019 a prevenció d’incendis, és de 17,2M €, dels qual 14,4 M € corresponen a actuacions de prevenció a través d’inversió directa del DARP o a través de línies d’ajut per a actuacions de prevenció a particulars, ajuntaments i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). La resta es destina a despeses de personal directament relacionades amb la prevenció i als operatius de les campanyes, tals com contractació de mitjans aeris, campanyes informatives o manteniment de les ADFs.

L’estiu passat va ser un dels pitjors dels últims anys en quant a perill d’incendi. Una primavera molt seca i poc plujosa va fer que la vegetació presentés un estrès hídric important. La campanya, a més, va començar amb molts episodis de calor continuats. En total es van cremar a Catalunya 6.459,10 hectàrees de les quals 6.081,32 ha van ser a l’incendi de la Torre de l’Espanyol, el 26 de juny passat.

incendi Pradell

Publicitat