Butlletí informatiu 15-07-2020

Falset reobre des d’avui algunes de les instal·lacions del municipi tancades des del passat mes de març arran de la crisi de la COVID-19. Així doncs, a partir d’aquest dimecres es pot ronar a fer ús del pavelló poliesportiu i la pista poliesportiva de la piscina, això sí, sempre que l’activitat que s’hi dugui a terme no impliqui contacte físic entre els esportistes i respecti les mesures de seguretat compreses en la Fase 2 de desconfinament, en la qual el municipi ja ha entrat aquesta mateixa setmana.

L’alcalde de la capital del Priorat explicaque “en aquesta fase 2 ja podem començar a reactivar l’activtat en aquestes instal·lacions”. “Amb això intentem aconseguir el que vol tothom: tornar el més aviat possible a la normalitat”, afirma el batlle.

L’Ajuntament recorda que per fer ús d’aquestes instal·lacions esportives caldrà, en tot moment: haver establert torns, que no hi hagi contacte físic i respectar un aforament del 30%. Tan per fer ús del pavelló com de la pista cal demanar cita prèvia per accedir a les instal·lacions. Es pot fer telèfon o per correu electrònic a l’adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

En la fase 2 de la desescalada està permesa la pràctica d’esports individuals o que no impliquin cap tipus de contacte entre persones, mentre que no es poden practicar esports d’equip com el futbol, el bàsquet, l’handbol o qualsevol altre disciplina on el contacte físic sigui necessari. Els esportistes federats podran accedir a les instal·lacions amb un entrenador degudament acreditat. Com és habitual, l’Ajuntament farà la neteja i desinfecció de les pistes i els seus espais, d’acord amb les actuals mesures sanitàries.

D’altra banda, el consistori informa que ja treballa en la possible obertura de les instal·lacions de la piscina, però que encara no en pot concretar els detalls, a l’espera d’instruccions per part de les autoritats sanitàries i de l’evolució de l’estat d’emergència. Brull afirma que estan treballant en la nova normativa, que serà més estricta: “per una banda estem mirant com haurem de controlar els aforaments, si haurem de fer franges horàries, i per l’altra hem d’augmentar els serveis d’higiene i neteja, sobretot els vestuaris, que s’hauran de desinfectar tres cops al dia, i els accessoss al recinte on s’haurà de desinfectar el calçat”. Amb tot, l’alcalde destaca que “tot canvia d’un dia per l’altre i, per tant, ens anirem adaptant poc a poc a la nova situació”.

La llar d’infants reobre el 2 de juny

Per altra banda, l’Ajuntament també ha decidit que la llar d’infants municipal reobri les portes a partir del dimarts 2 de juny, dilluns és la festa local de la Segona Pasqua. Des del consistori s’afirma que la decisió s’ha pres seguint instruccions de la conselleria d’Ensenyament i havent adaptat a la realitat local els protocols sanitaris i educatius tramesos per part de la Generalitat.

La reobertura preveu, entre d’altres coses, l’assistència d’un màxim de 5 alumnes per aula i que l’horari sigui de 8.30 a 13 hores. Durant el mes de juny, la llar d’infants no oferirà servei de menjador, amb la possibilitat de restablir-lo al mes de juliol, segons l’evolució de la pandèmia.

El protocol de reobertura també preveu que les entrades i sortides al centre es facin de manera esglaonada, amb la qual cosa cada família tindrà un horari prèviament establert. Així mateix, les famílies no podran entrar dins de l’edifici, sota cap concepte, i les mesures que caldrà prendre en cas de detectar-se un positiu en l’entorn familiar d’un infant o del personal educador, estan perfectament pautades i seran molt estrictes.

Finalment, l’Ajuntament informa que ja ha actualitzat el calendari de cobrament d’impostos i tributs municipals d’aquest 2020, després d’haver suspès extraordinàriament, a mitjans de març, el pagament d’algunes taxes arran de l’estat d’emergència sanitària. Així mateix, el consistori no cobrarà, com ja va anunciar, algunes taxes com la de l’ocupació de la via pública per terrasses i bars.

Llar dInfants lEspigol

Publicitat