Butlletí informatiu 27-01-2021

El Consell Comarcal del Priorat, els ajuntaments de la comarca i el Fòrum d’Ensenyament del Priorat fan una crida a les famílies perquè inscriguin els fills i filles a les escoles i instituts dels pobles de la comarca. Consideren que les escoles del Priorat són un model singular i de gran valor per al territori, un model integrador que permet la interacció propera entre alumnes, mestres i famílies, en el qual també es fomenta una coneixença directa i viva.

El president de l'ens comarcal , Xavier Gràcia, explica “l’escola rural és clau per als nostres pobles, estan molt més vius i això vol dir més futur”. En aquest sentit, afegeix que “les escoles són fonamentals per a la fixació de la població, la pervivència dels nostres pobles i l’assoliment de l’equilibri territorial”.

En la carta, publicada a les xarxes socials dels diversos ajuntaments i que també s’ha enviat a les famílies de la comarca, els signants afirmen, a més, que cal defensar aquest model i millorar-lo en aquells àmbits que sigui possible.

Així mateix, el Consell Comarcal, els ajuntaments i el Fòrum d’Ensenyament també creuen que, en una situació com l’actual, alterada completament per la COVID-19, el contacte de les escoles amb les famílies, la proximitat i el fet de viure en un poble són béns molt preuats i a l’alça.

El president del Consell destaca que “amb la crisi hem posat en pràctica el teletreball i hem vist que moltes feines es poden fer des de casa”. Això, segons Gràcia, “pot fer que algunes persones es plantegin venir a viure al poble, i un dels valors afegits que aquí hi trobaran és que l’escola rural és d’una gran qualitat”.

Malgrat això, però, Gràcia reclama una millora de la connectivitat als municipis de la comarca que faciliti a les famílies aquesta possibilitat d’establir-se al poble.

escola

Publicitat