Butlletí informatiu 08-07-2020

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ha posat a disposició dels establiments comercials del Baix Camp i del Priorat un Servei d’Assessorament Lingüístic perquè puguin redactar amb seguretat els seus nous comunicats, cartells, fullets, cartes, etc. en català i publicar-los amb qualitat des del moment en que puguin tornar a aixecar la persiana.

El CNL ofereix  també, des del 2018, un  servei de traduccions del castellà al català i un servei de correccions, amb recomanacions per afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris. Aquest servei pot ser gratuït per a petites empreses de menys de 10 treballadors que col·laborin amb el CNL en la promoció de l’ús del català, com ara el Voluntariat per la Llengua. Els textos breus per revisar (fins a 4 fulls) es poden enviar a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..   

EL CNL disposa del  web per a empreses i comerços del CNL, que presenta de forma senzilla tots els serveis, estructurats en quatre blocs, que en situació de no confinament ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)  a aquest sector per facilitar-li poder treballar correctament en català: formació presencial o en línia; traduccions i correccions; consultoria lingüística (selecció de personal, normativa, entrenament  lingüístic (coaching)...).   

Tot i que en aquests moments les oficines del Centre de Normalització Lingüística estan físicament tancades (tant la de Reus com la de Cambrils o Falset), el Consorci per a la Normalització ha reprès la seva activitat en línia, amb el Voluntariat per la llengua virtual, els cursos de català amb el Parla.cat per lliure o amb tutoria, el programa radiofònics “Espurnes... de llengua”, la publicació dels fulls lingüístics o  el Servei d’Assessorament Lingüístic. 

Fullets assessorament

Publicitat