Butlletí informatiu 08-07-2020

L’Ajuntament de Falset eliminarà les zones d’aparcament del carrer Miquel Barceló per possibilitar l’ampliació de les terrasses dels diversos establiments de restauració que hi ha en aquest eix central de la capital del Priorat. Tal i com va avançar l’Agència Catalana de Notícies aquest dilluns, aquesta mesura es pren per afavorir a la recuperació econòmica dels bars i restaurants i per poder garantir que es compleixen les mesures de seguretat que s’hauran de respectar a partir d’ara.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, destacava en declaracions a aquesta emissora que “preveient aquesta situació en la que caldrà que les persones mantinguin la distància social, hem decidit donar més amplitud a les terrasses i que tothom pugui sentir-se còmode en els nostres bars i restaurants”.

L’ampliació de les voreres i la remodelació integral del carrer Miquel Barceló era un projecte previst en aquest mandat de l’actual govern municipal, i, de fet, estava inclòs dins de les inversions demanades al PUOSC. Amb tot, el cosistori s’ha volgut avançar i ja començarà a eliminar la quarantena de places d’aparcament que actualment hi ha al carrer i ho adequarà amb baranes i plantes per crear un espai "agradable i acollidor".

L’alcalde calculava que aquesta actuació tindrà un cost d’entre 13 i 14 mil euros i que els treballs començaran com més aviat millor. “És una actuació ràpida que executarà la pròpia brigada municipal i que comptem iniciar a finals de maig o principis de juny”, afirmava l’alcalde.

Les mesures per afavorir els comerços i establiments de restauració del municipi després de la crisi causada per la COVID-19 no acaben aquí ja que el consistori també ha decidit suspendre el pagament de les llicències d’ocupació de la via pública i s’ha compromès a facilitar que els diversos establiments puguin reprendre la seva activitat de la millor manera possible.

Retorn gradual a la normalitat

Per altra banda, el propi dia a dia de l’Ajuntament de Falset va tornant, poc a poc, a la normalitat. En els darrers dies s’ha reobert el servei d’atenció al públic, en horari de 9 del matí a 2 de la tarda, tot i que, això sí, “garantint i respectant al màxim les mesures de seguretat de treballadors i usuaris”, afirmava Brull.

Un altre dels serveis que es podria veure afectat a causa de les restriccions establertes per fer front al coronavirus és l’obertura de la piscina municipal aquest estiu. L’alcalde es mostrava confiat en que la piscina es podrà obrir “pot ser no al 24 de juny però sí a mitjans de juliol”. Amb tot, Brull afirmava que “de moment no hi ha Hagut cap manifestació de les autoritats sanitàries i, per tant, nosaltres treballem per tenir-ho tot a punt per Sant Joan”.

Finalment, l’altre tema que preocupa és si es podrà celebrar o no la Festa Major. El batlle falsetà explicava que “evidentment les festes d’enguany seran diferents, ja que haurem d’evitar les aglomeracions” però destacava que “d’una manera o una altra Falset tindrà Festa Major”, i posava d’exemple la Fira del Vi, que se celebrarà de manera online aquest cap de setmana.

foto 3639647

 

Publicitat