Informatiu cap de Setmana 28-11-2020

Tots sabem que a Falset ningú perdona “l’anar a fer el vermut”, tampoc en època de confinament. D’aquesta manera, els falsetans i les falsetanes van respondre a la crida de l’associació sociocultural la Carinyena, que els animava a sortir a fer el vermut als balcons el passat dissabte. La música de l’Amparito Roca, interpretat per músics de la banda o dels grallers i que sonava, també, per la megafonia municipal, va amenitzar aquesta jornada festiva per fer front al confinament causat per la pandèmia del COVID-19.

La portaveu de l’associació sociocultural la Carinyena, Georgina Anguera, explicava en declaracions a Ràdio Falset que els va sorprendre molt la gran repercussió que va tenir la iniciativa. “Als dies previs la gent ens felicitava per i estava tothom molt il·lusionat”, explicava. Així, afegia que “ durant el vermut la resposta de la gent va ser boníssima i un cop acabat també ens van fer arribar molts vídeos i ens van animar a fer-ho més vegades”.

Vist l’èxit, la cançó- vermut als balcons es tornarà a repetir aquest dissabte. Com a novetat, però, s’ha obert una votació a través de Facebook per escollir les cançons que sonaran. “La gent ens proposava cançons i vam decidir posar-ne algunes a votació, així, de pas, també ens entretenim durant el confinament”, afirmava Anguera.

D’aquesta manera, fins demà dimecres es pot votar per una d’aquestes cinc cançons: “Resistiré” del Dúo Dinámico, el pasdoble “Xábia”, molt popular a la capital del Priorat, “Veranear” del grup falsetà Fauna, la cançó popular italiana “Bella Ciao” o la mítica “I want to break free” de Queen.

La votació compta en aquests moments amb uns 150 participants que hi han dit la seva. Anguera explicava que “’s’ha decidit tancar la votació en dimecres perquè hi ha hagut músics que ens han demanat un parell de dies per assajar”. “Hi ha exmúsics de la banda que han tret la pols de l’instrument per poder tocar aquest dies”, deia.

L’Associació sociocultural la Carinyena va començar a gestar-se l’estiu del 2019 amb l’objectiu d’organitzar activitats de caire cultural i familiar. El passat 3 de gener van organitzar la seva primera activitat, una tarda de jocs com a alternativa d’oci durant les vacances de Nadal.

90510114 200892871341785 2413256512039288832 o

Publicitat