Informatiu cap de Setmana 28-11-2020

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Priorat ha habilitat, mentre duri el confinament, un telèfon mòbil dirigit a totes aquelles dones de la comarca que “es puguin trobar en un estat d’angoixa o amb la necessitat de parlar amb algú”, tal i com explicava la tècnica del SIAD del Priorat, Fanni Frigola. El telèfon habilitat és el 663 935 822.

Així mateix, el SIAD Priorat continua oferint tots els seus serveis habituals d’atenció a les dones com ara l’atenció psicològica i jurídica. Amb tot, degut al confinament, aquesta tasca es fa exclusivament per via telefònica. El SIAD també manté un contacte constant amb el Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra i amb les diverses associacions de dones i joves de la comarca “amb l’objectiu de poder actuar amb la màxima normalitat possible”.

Frigola també recordava que el telèfon d’atenció a la violència masclista és el 900 900 120. En aquest sentit, la tècnica del SIAD apuntava que des que es va decretar el confinament les trucades a aquest telèfon s’han disparat. “Les trucades s’han gairebé duplicat i la casuística ens fa pensar que es degut al confinament”, apuntava. Així, Frigola afegia que “en el context actual, una dona només té el recurs del telèfon per poder posar-se en contacte amb nosaltres”. Al mateix temps, recordava que el desplaçaments a comissaria per denunciar un cas de violència masclista no estan prohibits mentre duri el confinament.

Recursos Dones VM

Publicitat