Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

L’associació Prioritat fa un balanç positiu de l’any 2019 tot i la retirada estratègica de la candidatura Priorat- Montsant- Siurana de la cursa per ser declarada patrimoni mundial de la UNESCO. Després de l’informe negatiu d’ICOMOS, l’entitat assumeix aquest ajornament com una manera de “consolidar tot el Sistema de Gestió, que és la clau perquè la feina feta de reconeixement dels valors, es tradueixi en les propostes d’actuació en tots els àmbits: des de la societat civil fins a les institucions que tenen les competències de la gestió”.

Amb tot, Prioritat es felicita per la feina feta en el darrer any, sobretot a través de la Comissió del Paisatge i dels diversos fòrums que shan posat en marxa per proposar i debatre des de baix tots aquells aspectes relacionats amb el paisatge i la societat prioratina.

Finalment, també es recorda del Simposi Paisatge, Agricultura i Dona, que es va celebrar la passada primavera i que va portar al Priorat experiències d’arreu del món que comparteixen trets comuns com l’aposta per l’agricultura de petita escala, sostenible i arrelada als paisatges que les acullen i paisatges humans en què les dones són protagonistes. Segons Prioritat el Simposi va ser “una experiència molt reeixida en tots els sentits: participació, diversitat i interès de les ponències i taules rodones”.

paisatge priorat

Publicitat