Imprimeix

Un any més arriba la Fira de Sant Andreu de Falset que se celebrarà els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre. En l’edició d’enguany, hi destaquen noves activitats com ara una mostra de conserves casolanes, ratafies, codonyats i altres productes de la terra, que se suma a la presència de productors de proximitat de dolços, neules i torrons. El regidor de Festes del consistori falsetà, Joan Coll, destacava que “ens hem engrescat amb aquest nou projecte convidant als veïns de la localitat a que mostrin les seves habilitats en l’elaboració de productes tradicionals i casolans”.

L’organització entén que la Fira de Sant Andreu ha de trobar el seu sentit en l’excel·lència dels productes agrícoles i artesans de la comarca i en la proximitat de les dates nadalenques. “La fira és el record dels meus avis, dels meus pares, quan la gent de la comarca venia a Falset per agafar provisions per l’hivern però també per començar amb els preparatius de Nadal”, explicava Coll.

A banda de la mostra de productes artesanals, que tindrà lloc entre les 11.00 i les 14.00 del diumenge, a la plaça de la Quartera, també s’ha programat concert en el qual Arturo Gaya canta a Ovidi Montollor (divendres a les 20.00 hores), l’esnorzar de l’oli nou (dissabte a les 09.00 hores), el desè aniversari de l’Oficina Jove del Priorat (dissabte a les 13.00), que comptarà amb el concert del grup falsetà Fauna, el campionat de judo Vila de Falset (diumenge a les 09.00) i una tirada de bitlles tradicionals (diumenge a les 10.30).

Paral·lelament, també durant aquest cap de setmana tenen lloc altres activitats a la comarca com són el Dia del Paisatge, que se celebrarà dissabte al matí al Castell de Falset, o el Most, el Festival Internacional del Vi i el Cava. Pel regidor de festes, són un conjunt d’actes que “es compaginen molt bé i reafirmen un cap de setmana ple d’activitats molt diverses i per a tots els públics”. Així mateix, Coll també posava de relleu la bona resposta de les entitats del municipi alhora d’organitzar activitats i col·laborar en la Fira de Sant Andreu.

La Fira de Sant Andreu se celebra, com a mínim, des de l’any 1845, segons la documentació existent, el que significa que el 2020 la Fira celebrarà l’efemèride dels 175 anys. Joan Coll explicava que per commemorar-ho volen “consolidar actes com la mostra de productes tradicionals i reimpulsar-ne d’altres com la ruta dels vins rancis, que enguany no s’ha pogut fer”.

sant andreu 2019

Vist: 373