Butlletí informatiu 27-01-2021

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va reunir-se amb els alcaldes de la comarca del Priorat el passat divendres. Tot i que l’objectiu principal de la trobada era fer balanç sobre els efectes dels aiguats de finals d’octubre, en la reunió també van abordar-se altres temes com la situació del riu Siurana o la candidatura de la comarca a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

En referència a la qüestió del riu Siurana, Calvet va afirmar que “és un tema amb molt de consens a la comarca”. Així mateix va defensar que la Taula del Siurana “té la voluntat de passar d’un sistema de gestió de l’aigua del segle XIX a un del segle XXI, és a dir, un sistema que tingui en compte tots els usos hídrics, l’agrícola i el de boca, però que també contempli la funció ambiental del riu i el cabal ecològic”.

Amb tot, el titular de Territori i Sostenibilitat va lamentar que el desenvolupament de la Taula s’hagi vist condicionat per les nombroses cites electorals que hi ha hagut aquest 2019 i va explicar que “estem pendents que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre publiqui la xifra que considera que és el cabal ecològic del Siurana”. En aquest sentit, va afirmar que un cop la CHE aporti aquesta dada, està previst que s’anunciï cap al mes de gener, “podrem començar a encaixar números, debatre i prendre decisions al voltant de la Taula del Siurana”.

Tot i això, està previst que la Taula del Siurana es torni a reunir aquest mes de desembre per tractar el tema dels usos de l’aigua que tenen lloc a la comarca del Baix Camp.

Compromís del Govern amb la candidatura a la UNESCO

Respecte a la candidatura del paisatge del Priorat a ser declarat patrimoni mundial de la UNESCO, el conseller va “refermar el compromís del Govern per fer que aquesta candidatura avanci i posi el nom del Priorat al món”. Calvet va destacar que, si bé la candidatura va rebre una indicació desfavorable que va motivar-ne la retirada provisional, “no hem de defallir” i va afirmar que el seu Departament, a través de l’Observatori del Paisatge, “està treballant per donar robustesa” a Priorat- Montsant- Siurana.

*Foto: El conseller Calvet amb el president del Consell Comarcal del Priorat, en un moment de la seva visita a la comarca.

calvetgracia

Publicitat