Imprimeix

Setmana de campanya electoral en què alguns partits han passat per la nostra comarca per demanar al vot de cara a les eleccions de demà. És el cas d’Esquerra Republicana, que va organitzar un acte de petit format el passat dijous a Falset per demanar el vot pel seu cap de llista a la demarcació de Tarragona, Jordi Salvador.

Salvador va destacar el caràcter “excepcional” de les eleccions espanyoles després de la sentència del Tribunal Suprem en el judici de l’1-O. És per això que va reclamar una victòria clara de l’independentisme en els comicis d’aquest diumenge. “El resultat ha de ser excepcional per l’independentisme ja que seria difícil d’entendre per a la comunitat internacional que després de la sentència els resultats no fossin un clar suport als presos”, afirmava. Així mateix, també destacava que una victòria dels partits republicans “també ajudarà a una possible amnistia i a una solució política al conflicte”.

El candidat republicà per Tarragona va voler explicar que van a Madrid a defensar, també, els interessos de les persones i del territori. “Nosaltres no som els del no a tot i si hem de defensar els interessos dels pensionistes, de la indústria o del sector del vi, hi serem”, sentenciava. Esquerra Republicana aspira a revalidar els dos escons aconseguits a la demarcació de Tarragona el passat mes d’abril.

Els vots de Junts per Catalunya no seran gratuïts

També Junts per Catalunya ha passat aquesta setmana pel Priorat. Els de la formació de Carles Puigdemont van organitzar un acte el passat dissabte a Cornudella en el què hi van participar els caps de llista per Tarragona al Congrés i al Senat, Ferran Bel i Héctor López Bofill. També hi va intervenir Pol Agut, membre de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya.

L’exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, va reclamar la necessitat d’anar a votar aquest diumenge i que els independentistes no es quedin a casa. “A Tarragona s’escullen sis diputats i quatre senadors, per tant, cal que els independentistes anem a les urnes, sinó correm el perill que els escollits siguin unionistes”, explicava el candidat.

Segons Junts per Catalunya, el seu objectiu és anar a Madrid a dialogar, però no de forma gratuïta, en una clara al·lusió a ERC. Així mateix, Ferran Bel també va destacar que “cal una resposta a la sentència del Suprem liderada des del Parlament de Catalunya i cal combatre-la fins que els presos quedin en llibertat”.

juntsxcat

ERC

Vist: 448