Butlletí informatiu 08-07-2020

Unes 700 persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de la Quartera de Falset per mostra la seva oposició a la sentència del judici de l’1 d’octubre, que condemna als líders polítics i socials catalans a penes d’entre 9 i 13 anys de presó. L’acte, que va ser convocat per la coordinadora Priorat Republicà, va comptar amb els parlaments de membres de diversos representants polítics i socials de la comarca.

El president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, va llegir la moció impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis i que avui s’aprovarà al Ple del Consell Comarcal. Entre d’altres aspectes, la moció exigeix al govern de l’Estat espanyol que “respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se’n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular” i mostra “l’adhesió de tots els pobles del Priorat a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats”.

En l’acte també es va llegir el manifest conjunt d’Òmnium i l’Assemblea. El coordinador d’Òmnium al Priorat, Agustí Masip, va ser l’encarregat de llegir un text que també mostrava el seu rebuig a la sentència, una sentència “és un intent d’enviar un missatge de por a tots aquells ciutadans i ciutadanes que opinem diferent. Però hem de dir ben alt i ben fort, que no tenim por”. Òmnium i ANC també van reivindicar que “davant d’aquest atac sense precedents a la democràcia i a l’autodeterminació ens cal una resposta política i institucional a l’alçada d’aquest moment històric”. Així doncs, van fer crides a la unitat dels partits independentistes, unes crides que també va fer Meritxell Cardona, representant dels càrrecs electes.

Crides a la perseverança

Finalment, en l’acte també hi va intervenir Joan Carles Vicente, en representació d’Unió de Pagesos. Vicente va destacar que el sindicat agrari sempre ha estat al costat de “la defensa de la democràcia, la llibertat i el dret a decidir”. Així va fer una crida a “perseverar, a ser constants per arribar al nostre objectiu, que es treure als companys de la presó, perquè no hi han d’estar”.

Durant l’acte també es va tenir un record per als nou membres dels CDR detinguts el passat 23 de setembre i empresonats a Soto del Real. Finalment, es van fer crides a seguir participant a les mobilitzacions previstes per aquesta setmana com ara les marxes per la llibertat. Des de Falset s’organitzen autobusos per portar les persones que hi vulguin participar fins a Torredembarra i el Vendrell. També es va animar a participar a la vaga general d’aquest divendres i a estar pendents de les accions del Tsunami Democràtic i de les manifestacions previstes com la del diumenge 20 i la del dissabte 26 d’octubre.

14O

Publicitat