Informatiu cap de Setmana 04-07-2020

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha publicat aquesta setmana l’ISPA 2019, que recull les retribucions dels càrrecs electes i dels empleats públics de les entitats locals. Cal tenir en compte que aquestes dades són de l’any 2018, i que per tant, encara no s’havien produït alguns canvis en les alcaldies prioratines arran de les eleccions municipals del passat 26 de maig.

Al Priorat, la majoria d’alcaldes van percebre una retribució per desenvolupar la seva tasca, tots ells per una dedicació parcial per realitzar les feines de l’ajuntament. Un any més, l’alcaldessa que va percebre un sou més elevat va ser la d’Ulldemolins, que va cobrar fins a 29.651€ en concepte de retribucions pròpiament dites i també quantitats percebudes per assistència a reunions de la corporació. Val a dir, també, que les dades no contemplen les despeses en dietes i conceptes similars.

A continuació, la segona alcaldessa que percebia un sou més alt segons les dades de l’any passat va ser la de Capçanes que va rebre un total de 16.725€. També tenien un sou per sobre dels 10.000 euros els alcaldes del Masroig, Cornudella, Marçà, Bellmunt i Torroja del Priorat.

Per contra, fins a 5 alcaldes no van cobrar ni un euro per fer la seva feina al capdavant dels respectius consistoris l’any 2018. Van ser els de Falset, els Guiamets, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella i la Vilella Alta.

També cal destacar que l’ISPA 2019 no incorpora les dades de quatre pobles prioratins. És el cas del Molar, la Morera de Montsant, Poboleda i la Figuera.

sous

Publicitat