Imprimeix

La Plataforma pel Riu Siurana denuncia en un comunicat que des del passat dilluns 30 de setembre fins a dia d’avui s’han transvasat 500.000m3 d’aigua del Siurana cap a la riera de Riudecanyes. Segons la plataforma durant aquest darrer any “el transvasament d’aigua regulada i aigua no regulada ha arribat als 5.500.000 m3 , mentre que riu avall s’han deixat anar, només, 650.000 m3 , gairebé deu vegades menys”.

La Plataforma es mostra sorpresa amb el fet que, mentre la Taula del Siurana treballa per establir una proposta de consens que abordi la problemàtica, “no s’hagin implementat actuacions que protegeixin el Siurana d’una sagnia que posa en perill la seva pròpia existència”. La Plataforma pel Riu Siurana recorda que el riu, en la seva totalitat, forma part de la Xarxa Natura 2000 i que la legislació ambiental obliga a les administracions a vetllar per la seva conservació.

Finalment, la Plataforma considera que urgeix l’aplicació de mesures cautelars que frenin els transvasaments, mentre durin les sessions de la Taula del Siurana.

*Foto: Plataforma pel Riu Siurana

transvasamentsiurana

Vist: 1003