Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Aquesta setmana l’alcalde de Falset, Carlos Brull, i el regidor Antoni Muntané s’han reunit amb el delegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, i amb el delegat del govern de la Generalitat, Óscar Peris.

En la reunió amb Sabaté, els representants del consistori falsetà van voler abordar temes importants per al municipi i que requereixen de la implicació de l’Estat espanyol, com és el cas dels projectes vinculats al Pla de restitució territorial de l’Ebre, com el projecte constructiu d’un nou dipòsit regulador per a l’abastament de Falset, el projecte constructiu per a la millora de les conduccions de distribució en alta de Falset i el projecte constructiu de la nova captació del Coll de l’Egua que permetria millorar a l’abastament d’aigua de Falset, Marçà i Bellmunt del Priorat .

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, destacava que cal desencallar el més aviat possible aquest projecte. “Sembla ser que hi ha una certa voluntat per part de l’Agència Catalana de l’Aigua per desencallar-ho i estem fent els tràmits corresponents en aquest sentit”, explicava l’alcalde.

Així mateix, en el transcurs de la reunió amb el delegat del govern espanyol també es va tractar la paralització de la segona fase de les obres de restauració del castell de Falset, vinculades a les ajudes conegudes com l’1,5% cultural. “El finançament per tirar aquesta segona fase està aturat i volem resoldre les discrepàncies que hi ha” , afirmava Brull, que destacava també la bona predisposició del delegat del govern.

La piscina i el carrer Miquel Barceló, projectes previstos per al PUOSC

Per altra banda, els membres de l’Ajuntament de Falset també van mantenir una reunió amb el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris. Brull explicava que una de les qüestions que van tractar a la reunió van ser els projectes que el consistori té previstos en el marc del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Es tracta, d’una banda, del projecte de reforma i ampliació de serveis de la piscina municipal, un equipament del qual se’n complia enguany el seu 50è aniversari i que, com a conseqüència del pas del temps, precisa una posada al dia. De l’altra, un projecte vinculat al Carrer Miquel Barceló, una de les vies de comunicació més importants del municipi. 

Segons explicava Brull, la reforma del carrer Miquel Barceló “pretén una ampliació de les voreres per tal que les persones hi puguin circular i que a la vegada els establiments de restauració puguin tenir-hi les terrasses sense que entorpeixin el pas dels vianants”. L’alcalde apostava per la supressió de les zones d’aparcament i la creació de zones de càrrega i descarrega controlades per als comerços.

*L'alcalde de Falset  Carlos Brull i el regidor Antoni Muntané amb el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris.

Peris i Ajuntament de Falset

Publicitat