Butlletí informatiu 27-01-2021

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya mantenen la voluntat d’establir un acord de govern al Consell Comarcal del Priorat. Les dues formacions segueixen negociant el pacte tot i no anticipar-ne els detalls. Així ho explicava a Ràdio Falset, l’alcalde de la capital del Priorat, Carlos Brull, que destacava que des d’ERC entenen que “a la comarca hem d’anar tots a una”.

El portaveu de Junts per Catalunya, Joan Carles Garcia, també mostrava la seva voluntat per segellar el pacte tot i que destacava que “qui té la iniciativa és ERC”.

Esquerra Republicana va obtenir la majoria absoluta, amb 10 consellers de 19, al Consell Comarcal del Priorat, arran dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig. Amb tot, els republicans van obrir el govern de l’ens a les formacions independentistes representades, Junts per Catalunya, que té 7 consellers, i la CUP, que en té un.

Els Cupaires ja han refusat l’oferiment, ja que entenen que “cal que hi hagi una oposició que fiscalitzi l’acció del govern”. En aquest sentit, la CUP Priorat assumirà el paper que ja ha dut a terme els darrers quatre anys. “Farem una oposició constructiva i estarem al costat del govern en els temes de comarca, com la qüestió del riu Siurana", afirmaven els anticapitalistes.

Finalment, des del PSC- CP apunten que no han rebut cap oferiment per a que el seu únic conseller comarcal s’integri al govern del consell comarcal. Amb tot, Pere Pellejà, que serà conseller durant la segona meitat de la legislatura, destacava que, igual que a l’Ajuntament de Falset, “ens mantindrem a l’oposició tot i que estem disposats a anar de la mà i treballar pels projectes de comarca”.

La constitució del nou Consell Comarcal del Priorat tindrà lloc el proper dilluns 15 de juliol.

consell comarcal

Publicitat