Informatiu cap de Setmana 09-11-2019

La comarca del Priorat va recollir selectivament el 59,5% dels residus generats durant l’any 2018. Això suposa un augment de 9,16 punts respecte al volum de residus recollits de forma selectiva de l’any 2017 (50,34%) i de 10,59 respecte el 2016. Aquest augment substancial, ha fet que la nostra comarca sigui la segona que va recollir més residus de forma selectiva l’any passat, tan sols per darrera d’Osona. El 2017 era la setena mentre que el 2016 ocupava la novena posició.

Fins a deu comarques van aconseguir l’any passat recollir més del 50% dels seus residus de forma selectiva. A banda d’Osona i el Priorat, també ho van fer el Pallars Sobirà, la Terra Alta, el Moianès, la Segarra, la Garrotxa, la Conca de Barberà, el Montsià i l’Alt Urgell.

En el conjunt de Catalunya, la l’any passat es va recollir selectivament el 41,8%, és a dir, 1,66 milions de tones, xifra que representa un augment respecte l’any anterior del 8,4%, tal i com va explicar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet en l’acte de presentació de les dades. Segons el conseller aquest increment és atribuïble ”a una major conscienciació ciutadana, a l’efecte de les campanyes de sensibilització sobre la ciutadania, a l’increment de la dotació dels ajuts als ens locals per al foment de la separació dels residus municipals, a la implantació de sistemes de recollida més eficients, i a la pujada del cànon dels residus municipals”.

Així mateix, Calvet va apuntar “la recollida selectiva també forma part de les accions davant l’emergència climàtica declarada pel Govern fa unes setmanes. La recollida selectiva va evitar l’any passat l‘emissió de 500.000 tones de gasos amb efecte d’hivernacle, equivalent al CO2 que produeixen 500.000 vehicles durant un any recorrent una distància de 10.000 quilòmetres”.

*Percentatge de residus recollits de forma selectiva a Catalunya durant el 2018. Font: Generalitat de Catalunya.

basura bo

Publicitat