Informatiu cap de Setmana 30-05-2020

Avui dimarts arrenca als Guiamets la campanya de presentacions del Banc de Terres del Priorat pels diversos pobles de la comarca.

El Banc de terres del Priorat, que està gestionat pel Consell Comarcal, es crea amb la finalitat d’esdevenir un servei de dinamització i suport a la gestió de l’espai agrari, amb la funció de mediació entre persones propietàries de finques susceptibles a ser aprofitades i persones que volen recuperar-les mitjançant acords (parceria, arrendament, cessió…).

El Banc de terres compta amb assessorament jurídic especialitzat en contractes de conreu, per garantir la seguretat jurídica dels acords per a ambdues parts. Aquest projecte està inclòs en el Programa Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) Priorat-Montsant-Siurana, que compta amb el finançament dels fons FEDER de la Unió Europea i que coordina el Consell Comarcal del Priorat. Alhora, és una iniciativa inclosa, com a actuació, en el Sistema de Gestió del Paisatge, que s’ha desplegat en el marc de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Pel que fa a les xerrades, la primera tindrà lloc avui dimarts als Guiamets. La resta de presentacions ja formalitzades ara mateix són les següents: El Masroig (10 de juliol), El Molar (11 de juliol), Cabacés (12 de juliol), Porrera (17 de juliol), Bellmunt (18 de juliol), Capçanes (19 de juliol), La Torre de Fontaubella (25 de juliol), Pradell de la Teixeta (26 de juliol), Cornudella de Montsant (1 d’agost), La Vilella Alta (2 d’agost), La Morera de Montsant (6 d’agost), La Vilella Baixa (7 d’agost), La Figuera (7 d’agost), La Bisbal de Falset (9 d’agost), Poboleda (12 d’agost), Escaladei (22 d’agost) i Marçà (23 d’agost).

paisatges priorat

Publicitat