Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

La Plataforma pel Riu Siurana denuncia l’endarreriment i la falta de compromís de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en la convocatòria de les reunions de la Taula del Siurana. Des de la plataforma critiquen que tan sols la primera i la segona sessió es van produir en les dates previstes, la tercera, que s’havia de fer a data 20 de febrer es va ajornar fins el 3 d’abril. En aquesta reunió es va acordar deixar passar el període electoral i aplaçar les sessions fins el 4 de juliol, i fins al moment encara no s’ha convocat una nova sessió de la Taula.

Així mateix, la plataforma mostra la seva indignació arran de la decisió de la Comissió de Desenvasament Siurana-Riudecanyes del passat mes d’abril i en la que es va acordar transvasar la mateixa quantitat d’aigua que els últims anys, “deixant un cabal del tot insuficient per mantenir la vida al riu i que hores d’ara deixa el riu completament sec”.

Segons la Plataforma pel Riu Siurana, la situació actual significa el tranvassament a la Riera de Riudecanyes del 90% de l’aigua que recull el pantà de Siurana, “fet que deixa el riu pràcticament sec la major part de l’any i incompleix totes les normatives mediambientals”.En aquest sentit, recorden que el riu Siurana forma part en la seva totalitat de la Xarxa Natura 2000, es Zona d’Especial Protecció de les Aus i Lloc d’Importància Comunitària.

Finalment, la Plataforma pel Riu Siurana “Volem lo Riu Siurana Viu” es pregunta si la convocatòria de la Taula “respon efectivament a una voluntat de solucionar el problema de fons o és només un intent de desmobilitzar un moviment molt actiu els últims anys, amb promeses que no hi ha cap voluntat de complir”.

La Taula del Siurana constava de set sessions de treball i estava previst que finalitzés el passat 26 de juny. Els diversos endarreriments han fet que fins ara tan sols se n'hagin dut a terme tres sessions i que no s’hagi arribat a cap acord concret al voltant de la situació del riu Siurana.

*Imatge de la llera del Siurana totalment seca al seu pas per Poboleda, pocs quilòmetres més avall de l'assut que desvia l'aigua cap a l'embassament de Riudecanyes.

siuranasecpoboleda

Publicitat