Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

L’onada de calor del passat cap de setmana va causar estralls a les vinyes de la DO Montsant i la DOQ Priorat. Les altes temperatures, que en algunes poblacions, com el Masroig, van superar els 43º, juntament amb la sequera acumulada, van fer que, literalment, el sol i la calor creméssin els raïms i, en alguns casos, les plantes i tot.

La varietat més afectada és la carinyena i s’estima que alguns productors han perdut entre un 50% i un 70% de la collita d’enguany. Quim Martínez, propietari del celler La Placeta, dels Guiamets, explicava que en el seu cas concret s’ha perdut entre un 50% i un 60% d'aquesta varietat mentre que les altres varietats de raïm han sofert pèrdues d’entre un 20 i un 30%.

El president de la cooperativa agrícola Falset- Marçà, Ricard Rull, afirmava també que alguns dels seus socis han vist molt afectada la collita d’enguany i afegia que la calor no només ha afectat a la vinya, sinó també a l’ametller, l’olivera o l’avellaner, etc.

Tant Martínez com Rull alertaven que les altes temperatures es poden convertir en un gran problema per al cultiu de la vinya al Priorat i deixaven clar que això és una de les conseqüències del canvi climàtic. “La viticultura s’haurà d’adaptar a aquests episodis d’onada de calor més continuats”, afirmava Rull mentre que Martínez destacava que “fa molts anys que es parla de canvi climàtic però ningú ha invertit ni un cèntim en mesures per fer-hi front”.

vinyamalmesa

Publicitat