Butlletí informatiu 09-10-2019

Avui dimecres el Servei Comarcal de Català (SCC) del Priorat celebra el final dels curs de català al Castell de Falset - Museu Comarcal. Per cloure el curs es farà una visita guiada al Castell de Falset- Museu Comarcal adaptada als coneixements lingüístics dels participants. A la segona part de la trobada els aprenents de català seran els protagonistes ja que relataran la seva experiència com a tals. Després d’unes paraules d’Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, del qual forma part el Servei Comarcal de Català, tancarà l’acte la consellera comarcal Meritxell Martorell Porqueres.

89 persones han participat als diferents cursos de català

Aquest curs 2018-2019 els cursos del SCC del Priorat han experimentat un gran creixement: així, de 2 cursos amb 28 inscrits l’any anterior s’ha passat a 5 cursos amb 89 inscrits. Els nivells d’aquests cursos han estat dos Inicials, per a persones sense cap coneixement de català, un Bàsic 1 i un Bàsic 2 per a persones que ja el comencen a parlar, i un curs sobre Novetats i canvis de la Gramàtica i l’Ortografia de l’IEC. També hi ha hagut 11 inscripcions als cursos en línia de la plataforma Parla.cat.

Els dos primers els han seguit sobretot mares magribines de l'Escola Antoni de Vilanova de Falset, centre que s’ha implicat activament en aquesta formació i en el programa Voluntariat per la llengua, i també joves estrangers no acompanyats procedents del centre del Masroig.

Als nivells bàsics hi han participat alumnes de Romania, Irlanda, Moldàvia, el Marroc, l’Argentina, els Estats Units, la República Dominicana i Togo. El curs sobre la nova Gramàtica ha tingut 17 inscrits, bàsicament personal del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Falset.

Pel que fa al programa Voluntariat per la llengua, aquest període han funcionat 5 parelles a la comarca, 4 a Falset i una a Gratallops, però des del SCC s’espera que augmentin properament ja que les persones que ara han finalitzat el Bàsic 2 ja podran tenir parella lingüística si així ho desitgen.

catala

Publicitat