Informatiu cap de Setmana 21-09-2019

Esquerra Republicana de Catalunya- Acord Municipal aconsegueix la majoria absoluta al ple del Consell Comarcal del Priorat. Després dels resultats de les eleccions municipals d’ahir, els republicans obtenen 10 dels 19 consellers comarcals, fet que els garanteix la majoria absoluta. Els republicans han obtingut el 45,38% dels vots en el conjunt de la comarca i 60 regidors, 12 més que en les eleccions del 2015.

Junts per Catalunya acusa la pèrdua de vots en municipis on fins ara governaven com Ulldemolins o el Masroig i obté 7 consellers comarcals. Fa quatre anys, Convergència i Unió va ser la força més representada a l’ens comarcal amb 9 consellers. Enguany, però, la formació s’ha quedat amb el 31,31% dels vots a la comarca i 58 regidors, 12 menys que en les eleccions anteriors.

El PSC- Candidatura de Progrés repeteix amb un conseller comarcal. En les eleccions d’ahir, els socialistes va aconseguir el 7,79% dels vots i 3 regidors, cinc menys que en les eleccions del 2015.

Finalment, la CUP puja en nombre de vots i regidors i manté el seu conseller comarcal. Els cupaires aconsegueixen, en aquesta ocasió el 4,4% dels vots dels prioratins i les prioratines i fins a 14 regidors. El 2015 en van aconseguir 10.

La FIC, En Comú Guanyem, Tots Som Guiamets i Ara la Morera de Montsant no obtenen representació al Consell Comarcal del Priorat.

Amb aquesta nova composició del Consell, caldrà veure si ERC vol governar en solitari o si, com en l’anterior legislatura, impulsarà un govern d’unitat. Els últims quatre anys, tan sols el conseller de la CUP, Damià Fàbrega, ha estat a l’oposició.

consellcomarca

Publicitat