Informatiu cap de Setmana 14-09-2019

Ahir divendres es va presentar a la Cartoixa d’Escaladei “Els noms de la terra”, la nova classificació dels vins de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat. La DOQ impulsa aquesta nova catalogació, pionera a l’Estat espanyol, emulant grans regions vitivinícoles com Borgonya o Bordeus, per aconseguir u vincle encara més estret entre els vins i el territori en el que s’elaboren.

El president de la DOQ Sal·lustià Àlvarez posava l’accent en que amb la nova classificació cada vi representarà el seu territori. “Aquest projecte posa en valor la singularitat d’un territori, la DOQ Priorat, destacant 459 paratges, a més de les vinyes singulars i velles” indicava.

Així doncs, “Els noms de la terra” diferencia els vins entre Vi de la DOQ Priorat, Vi de Vila, Vi de Paratge, Vinya Classificada i Gran Vinya Classificada. El viticultor Álvaro Palacios definia que a partir d’ara els vins de la DOQ recuperen la filosofia dels grans vins clàssics. Palacios destacava que “com més responsabilitat tenim amb el territori, guanyem amb credibilitat, confiança i serietat davant el món del gran vi”.

Per a tirar endavant aquest projecte, el Consell Regulador de la DOQ Priorat ha identificat totes les parcel·les vinícoles del seu territori amb l’objectiu de garantir l’origen del raïm procedent de cada vinya i de cada vi segons la classificació atorgada.

Los nombres de la tierra DOCa Priorat 1

Publicitat