Informatiu cap de Setmana 14-09-2019

L’Ajuntament de Falset va celebrar el passat dijous el darrer ple de la legislatura en el que es va aprovar el canvi de nom de la plaça Antoni Vilanova a Plaça del Primer d’Octubre. La moció, presentada ple grup d’Independents per Falset, pretén recordar el dia del referèndum i la “determinació i el compromís del poble de Falset amb la democràcia”.

La moció va ser aprovada gràcies als 8 vots de l’equip de govern i amb l’abstenció de les dues regidores del PSC. Maria Jesús Sánchez va explicar la seva postura ja que creuen que és una qüestió que no és urgent i la podria debatre el futur consistori. Així mateix, va defensar que qüestions d’aquesta índole es puguin sotmetre a votació de la ciutadania.

En el ple també es van aprovar els projectes de la tercera fase de la Llei de Barris. El primer projecte que es va aprovar és de l’adequació del soterrani de la casa Pàmies.

El nou projecte contempla que la planta baixa de l’edifici que acull l’actual escola de música, inclourà un local habilitat per a que diverses formacions de música puguin utilitzar-lo com a local d’assaig mitjançant un preu públic. Així mateix, el projecte inclou una sala polivalent que permetrà fer-hi tot tipus de presentacions o actes diversos.

L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, explicava que aquest procediment s’aprova ara ja que “abans de final d’any la tercera fase de la llei de barris ha d’estar acabada”.

En aquest mateix sentit també es va aprovar el projecte d’execució de la dotació de serveis i la nova pavimentació dels carrers Vallmoreres, de l’Hospital Vell, de l’Església i la segona travessia del Vallmoreres. Igual que en el projecte de la casa de la música, es va aprovar el plec de clàusules per a la contractació s’han incorporat una sèrie de millores entre les quals s’hi inclou l’asfaltat del carrer del Portal del Bou.

En el ple també es van aprovar diverses modificacions de crèdit una modificació de les condicions de treballs dels treballadors municipals i la oficialització de la comissió de la Fira del Vi, òrgan que s’encarrega de l’organització d’aquest esdeveniment.

El darrer ple de legislatura també va suposar el comiat de Jaume Domènech com a alcalde de Falset. Domènech va agrair a tots els regidors i als falsetans i falsetanes per la confiança durant tots aquests anys i va afirmar “que aquests anys m’han marcat molt”.

placaescoles

Publicitat