Informatiu cap de Setmana 03-08-2019

La restauració de l'església i del claustre major de la Cartoixa d'Escaladei seran les properes inversions que es duran a terme en aquest monument. Així ho va anunciar Josep Manuel Rueda, director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat. Rueda va explicar que la restauració de l'Església es farà gràcies a una inversió econòmica de 2,4 milions d'euros que aniran a càrrec del Departament i del Ministeri de Foment mentre que la restauració del claustre major s'emmarca en el programa Patrimoni en Acció de l'Obra Social "La Caixa".

Des de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural preveuen que les obres arrenquin l’any vinent. Segons Rueda "aquestes inversions ajudaran a fer d’Escaladei un atractiu important per als visitants al Priorat".

Exposició "El Priorat, per Josep Subirats"

Rueda va anunciar aquestes inversions coincidint amb el simposi “Paisatge, Agricultura i Dona”, que se celebra aquests dijous i divendres i en el marc del qual també s’ha presentat a la Cartoixa d’Escaladei l’exposició que du per títol “El Priorat, per Josep Subirats”, una mostra que recull l’obra pictòrica d’aquest artista, amb orígens prioratins, que es va convertir en un dels cartellistes més actius i reconeguts del bàndol Republicà durant la guerra civil del 1936-1939.

La mostra recull vint-i-cinc obres de l’artista, amb orígens familiars a Poboleda, entre les quals també hi ha cartells de la guerra d’inspiració prioratina. Segons el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural presentar la mostra a Escaladei "forma part de l’estratègia de dinamització cultural de la Cartoixa".

escaladei

Publicitat