Informatiu cap de Setmana 03-08-2019

cabirol

Unió de Pagesos espera una reducció dels danys als cultius causats pel cabirol al Priorat després de l'aplicació del pla pilot de prevenció i mitigació de danys L’augment de la població del cabirol a la comarca ha comportat els darrers anys un augment dels danys en el cultiu de la vinya, especialment quan s’inicia la brotada del cep, i també en els ametllers i altres fruiters com els cirerers.

Per fer front a aquesta situació, el Departament d'Agricultura va posar en marxa aquest pla pilot, que ha suposat la captura de fins a 314 exemplars, quan en la temporada anterior tan sols fou de 125

Unió de Pagesos espera que aquesta primavera i estiu hi hagi una reducció dels danys als cultius i, per tant, consideren important fer un seguiment dels cultius i que, en cas de danys, els pagesos s’adrecin al president de la societat de caçadors perquè facin les actuacions necessàries durant el nou període de caça.

El sindicat alerta que la població de cabirol ha crescut espectacularment els darrers 20 anys a Catalunya. S’estima que la població està al voltant dels 30.000 exemplars i continua en expansió. La densitat relativa de cabirol en hivern s’ha incrementat el 2018 un 435% respecte al 1998, segons el Departament d'Agricultura. Unió de Pagesos observa la necessitat de mesures per controlar el creixement de la població de cabirol i evitar que en el futur no acabi com els danys generalitzats del senglar a tot Catalunya.

 

Publicitat