Informatiu cap de Setmana 03-08-2019

El president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté, va aprofitar la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, durant la inauguració institucional de la Fira del Vi de Falset, per demanar al govern el seu “compromís” i “implicació” amb el nou ens de gestió de Priorat- Montsant- Siurana.

Sabaté va destacar que “sap greu que la nostra candidatura no acabi de ser entesa per les institucions del país en tota la seva dimensió” i la va defensar com una oportunitat a nivell rural i nacional. “La nostra candidatura proposa fer territori”, deia alhora que lamentava que “només se’ns percep com un projecte petit i local”.

Sabaté va demanar a Torra “la certesa que la Generalitat s’ha fet seva la candidatura i l’encapçala com un projecte propi, com el que és un projecte amb interès nacional”.

Les paraules de Sabaté van topar amb el desacord de Torra. El president de la Generalitat va destacar que en els 11 mesos que fa que és al càrrec ha trepitjat molt territori i que per ell “no hi ha comarques de primera i de segona”. Torra va dir que la república per la qual ell treballa “és un país viu on tothom pot tirar endavant el seu projecte de vida, on tothom té les seves oportunitats”.

Així mateix, va afirmar que “en els propers deu anys ens hi juguem el país si no som capaços de donar valor als que treballen la terra, els pagesos”. Finalment va expressar tot el seu suport a la comarca i a la candidatura a patrimoni mundial de la Unesco.

La candidatura Priorat- Montsant- Siurana està sent avaluada, en aquests moments, per la Unesco i s’espera que el proper mes de juliol s’anunciï si, finalment, aquest paisatge agrícola de muntanya mediterrània es declarat patrimoni de la humanitat.

DOQPriorat026 1024x683 1

 

Publicitat