Informatiu cap de Setmana 22-02-2020

L’Ajuntament de Falset va celebrar el passat divendres l’últim ple ordinari de la legislatura. La sessió va servir perquè l’equip de govern anunciés que la Generalitat ja ha pagat 1.260.000€ en concepte de la segona fase de la Llei de Barris.

Segons el regidor d’Hisenda, Miquel Puig, “això permetrà, per una banda, desenvolupar la tercera fase del Pla de Barris, que suposa una inversió de 637.347€, i per l’altra reduir crèdit bancari”. Puig va afirmar, també, que d’aquesta manera aprofiten al màxim els beneficis que suposa la Llei de Barris, un 75% de les obres incloses en aquest pla són finançades per la Generalitat.

Així mateix, Puig va voler destacar que “un cop rebuts tots els pagaments de la Generalitat, l’equip de govern d’Independents per Falset haurà reduït el deute del consistori en prop d’1.100.000 €”.

El ple del passat divendres va servir també per aprovar una modificació de crèdit per amortitzar dues anualitats de la subvenció a l’empresa Doors Movement Technology, més coneguda com Fermator. En concret ,es pagaran amb romanent de tresoreria 101.631,19€. Amb tot, el deute amb l’empresa encara serà de més de 108.000 euros.

Aprovada una moció per aplicar la llei de memòria històrica a Falset

Entre la resta de punts que es van passar pel Ple, també es va aprovar una modificació provisional del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) pel qual s’alinea el camí del cementiri des de la carretera de Gratallops fins a la connexió amb el carrer Torroja.

Així mateix, també es va aprovar per unanimitat la moció del grup de PSC respecte a l’aplicació de la memòria històrica a Falset. La moció, que s’havia presentat en un ple anterior, demanava que es retirés tota la simbologia franquista de l’espai públic, en concret del cementiri municipal.

L’alcalde Jaume Domènech va explicar que ja s’ha procedit a tapar un escut franquista d’un monòlit “tot i que en tractar-se d’una propietat privada hem mantingut les inscripcions”.

La líder dels socialistes, Maria Jesús Sánchez, però, va fer referència a que un dels textos que figuren al monument diu “ A la memòria de los hijos de Falset, mártires por Dios y por la pátria, víctimas de la revolución roja que descansan en esta sepultura”. Segons Sánchez la frase “fa una al·lusió evident a la dictadura”.

Finalment, en el ple, es va aprovar la xifra de població de Falset. En concret a 1 de gener, la capital del Priorat tenia 2.860 habitants,. 1428 eren homes i 1432, dones.

*Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de Falset 

pleajuntament

Publicitat