Imprimeix

La Torre de Fontaubella va acollir aquest dimarts la tercera edició de “Coneguem el Priorat”, on uns 220 alumnes de cicle mitjà de les escoles de la comarca van descobrir aquest petit poble de tan sols 137 habitants. Segons Elisa Barceló, tècnica de l’oficina del Paisatge del Priorat “aquesta activitat pretén fer descobrir als escolars un dels pobles de la comarca, que els coneguin i que prenguin consciència dels valers materials i immaterials del Priorat”.

Els escolars van poder conèixer el patrimoni natural i històric de la Torre de Fontaubella a través dels diversos tallers que havien preparat els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Priorat de Falset i els de 3r d’ESO del SES Montsant de Cornudella. Segons Barceló, l’activitat “permet conèixer el poble als escolars d’educació primària però també als de secundària, ja que per preparar els tallers han hagut d’aprofundir molt en el poble en qüestió, sempre ajudats pels veïns que s’impliquen moltíssim”.

Entre els tallers programats hi ha dues gimcanes “Una dita popular de La Torre de Fontaubella” i “Fonts i aigua”, “Flora”, “Pedra seca”, “Molins de vent I”, “Molins de vent II”, “Mirador”, “Observatori astronòmic”, “Cuina” i “Brigadistes internacionals”.

Després de les edicions celebrades a La Vilella Alta i Margalef, la jornada a La Torre de Fontaubella vol donar continuïtat i consolidar un projecte, una de les premisses del qual és donar a conèixer primer els municipis que no tenen escola, vuit en el conjunt de la comarca.

“Coneguem el Priorat” està organitzat per la Comissió del Paisatge en el marc del Pla de Gestió de la candidatura Priorat- Montsant- Siurana a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco i en col·laboració amb els mestres del Priorat, Prioritat, el Servei Educatiu del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat. El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove del Priorat.

*Foto: Júlia Viejobueno.

latorreconeguemelpriorat

Vist: 1254