Butlletí informatiu 19-06-2019

El projecte del dipòsit de residus industrials no perillosos de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) ha quedat paralitzat després que el Govern hagi decidit actuar d'ofici i revisar la llicència ambiental, que caduca el 17 de juliol vinent.

Segons va explicar a l’ACN el conseller de Territori, Damià Calvet, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha notificat que la llicència del futur dipòsit no es pot prorrogar perquè l'activitat que s'havia autoritzat encara no està en marxa i perquè hi ha hagut canvis normatius en matèria d'aigua. Davant d'aquest nou escenari, caldrà revisar les possibles afectacions del projecte en l'aigua, l'aire, els residus i la biodiversitat de la zona.

Calvet va destacar que han complert "amb el compromís" de revisar "tècnicament i jurídicament" tot el procediment ambiental i urbanístic" del dipòsit de Riba-roja d'Ebre. Tot i això, la comunicació de la CHE, on es notificava al Departament que l'activitat no ha estat implantada, obre la possibilitat, segons el conseller, de no prorrogar l'autorització ambiental integrada, que caduca el 17 de juliol.

El projecte del macro-abocador havia aixecat les protestes dels territoris de la Ribera, la Terra Alta i el Priorat. De fet la immensa majoria d’ajuntaments de les tres comarques s’hi han oposat des del primer moment. Al Priorat, el Consell d’Alcaldes ja va aprovar amb 21 vots a favor i dues abstencions una moció de rebuig a la construcció del dipòsit de residus.

 

Publicitat