Butlletí informatiu 19-06-2019

L’entitat ecologista GEPEC va denunciar el passat dimecres des del raig de la depuradora de Reus que la capital del Baix Camp llença l’aigua que depura en comptes de reciclar-la. Segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, la ciutat tracta 6.016.544m3 anuals mentre que només en reutilitza 707.000m3.

Segons el GEPEC, “aquesta aigua desaprofitada forma una riera amb més cabal que el mateix Siurana, mentre el riu Siurana està morint” i creuen també que si el cabal que surt de la depuradora diàriament es reutilitzés, “es podria evitar el transvassament del pantà de Siurana al de Riudecanyes”.

En declaracions als mitjans de comunicació, un dels portaveus dels ecologistes, Santi Borràs, explicava que “l’aigua que es llença equival més o menys a la que anualment es transvasa de Siurana a Riudecanyes”. Andreu Escolà, per la seva banda, denunciava que “els és molt més econòmic agafar l’aigua neta del Siurana” però que l’aigua de la depuradora “es podria utilitzar per a usos industrials o regadiu”.

Per donar a conèixer la situació del riu Siurana, l’entitat ecologista ha organitzat una conferència a la sala Santa Llúcia de la capital del Baix Camp, demà divendres a les 19:30h, que porta per títol “Reus vol el riu Siurana viu?”. Hi intervindran Andreu Escolà del GEPEC, Anaïs Estrems de la Plataforma Volem lo Riu Siurana Viu i també membres de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

*Imatge de la sortida d'aigües de la depuradora de Reus. Foto: GEPEC.

raigreus

Publicitat