Butlletí informatiu 17-04-2024

Unes 120 persones, entre mestres i alumnes, pertanyents a 19 centres de primària de les comarques del Priorat i Baix Camp es troben avui a Falset en el Fòrum de reflexió del programa escoles verdes. Els alumnes i mestres es reuneixen per compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.

Cadascun dels centres de primària centre serà representat per un o dos mestres i quatre o més alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

El fòrum s’iniciarà al Teatre l’Artesana de Falset, on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació de la Generalitat donaran la benvinguda als participants. A continuació, es realitzarà un mercat d’experiències per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres.

Després d’esmorzar, els alumnes, per una banda, i els mestres, per una altra, es distribuiran en diferents grups de treball en espais de l’Escola de música, l’Institut de cultura i la Sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat, amb l’objectiu que els participants puguin compartir reflexions reflexionar sobre les accions que es duen a terme en el seu centre.

Seguidament, tots els grups es desplaçaran fins a l’espai natural de Sant Gregori, on dinaran, i en acabat s’iniciarà l’acció de la tarda. Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, es realitzarà una descoberta de l’entorn de Sant Gregori, on es farà una penjada de caixes niu amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Falsetans, l’Escola Antoni Vilanova i l’Institut del Priorat.

escolesverdes

Publicitat