Informatiu cap de Setmana 22-02-2020

La CUP Priorat va celebrar el passat dijous una assemblea oberta per valorar la seva acció política durant aquesta legislatura. Fa quatre anys els cupaires van aconseguir dues alcaldies, als Guiamets i la Vilella Alta, i un conseller comarcal.

L’alcalde dels Guiamets, Miquel Perelló destacava la importància d’haver celebrat aquesta assemblea: “volíem explicar com han anat aquests quatre anys, les coses bones i dolentes, i explicar sobretot les coses que es poden fer des d’una candidatura d’unitat popular”.

En l’acte, els cupaires van valorar la seva acció política a les diverses institucions.El conseller comarcal, Damià Fàbrega, destacava que han sigut “l’única oposició que hi ha hagut durant la darrera legislatura”. Així, Fàbrega va lamentar “la falta de debat polític i la poca participació en els plens i comissions” i la “concentració de poder en la junta de govern” del consell comarcal.

Per contra, Fàbrega va valorar positivament el fet que la presència al consell “ens ha permès entendre com funciona la institució i poder analitzar des d’una altra perspectiva els canvis que nosaltres faríem si poguéssim estar al govern d’aquesta institució”.

A nivell municipal, l’alcalde dels Guiamets també valorava l’aprenentatge que suposa estar al capdavant d’un ajuntament. “És un aprenentatge continu i veus el poble i la seva gent d’una altra manera” destacava. Amb tot, també reconeixia que per a les persones que no es dediquen professionalment a la política a vegades “es fa feixuc i cansat”.

Respecte al paper que jugaran de cara a les eleccions municipals, els cupaires van afirmar que encara s’hi està treballant.

cup

Publicitat