Informatiu cap de Setmana 22-02-2020

Entre 150 i 200 persones es van concentrar ahir al vespre davant del jutjat de Falset per protestar contra l’inici del judici de l’1 d’octubre, que ahir va començar al Tribunal Suprem, a Madrid.

Durant l’acte es va llegir un manifest unitari que denunciava “un procés judicial que ha tingut múltiples irregularitats, que genera un caos jurídic quan un mateix fet es processa alhora en diverses instàncies (l’Audiència Nacional, el Tribunal Suprem, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i els Jutjats d’Instrucció número 13 i 15 de Barcelona, entre d’altres), i que ha comportat no només vulneracions dels drets polítics i civils de les persones implicades, sinó que ha estès aquestes vulneracions a molts altres àmbits, incloent àmbits que toquen drets fonamentals en una democràcia com el dret a la representació política, o el dret a la dissidència”.

Així mateix, el text criticava aquesta causa general contra l’independentisme. “Quan es jutgen uns responsables polítics i governamentals i quan es jutgen uns líders de la societat civil per haver organitzat un referèndum no jutgen només aquests responsables i aquests líders. Ens jutgen a totes”, apuntava el manifest.

Finalment, també es va fer una crida a secundar les mobilitzacions que tindran lloc els propers dies. La manifestació d’aquest dissabte a Barcelona, la manifestació a Madrid del proper mes de març i també la vaga general convocada pel 21 de febrer.

Els manifestants van reunir-se davant del jutjat de Falset, custodiat en tot moment per una parella dels Mossos d’Esquadra, i van tallar el carrer Miquel Barceló durant tota l’estona que va durar la concentració. Entre els càntics que entonaven els presents es repetien “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” i “No és justícia, és una merda”. L’acte va acabar, com ja es habitual, amb el Cant dels Segadors.

judici1o

Publicitat