Imprimeix

Cornudella tindrà a partir del curs vinent un nou Institut Escola. Així ho va anunciar el passat dilluns el conseller d’Educació, Josep Bargalló. Bargalló va explicar que de cara al proper curs 2019-2020, es desplegaran a Catalunya 25 instituts escola en diferents indrets del territori. Amb la projecció d’aquest tipus de centres, el Departament vol donar continuïtat a la línia iniciada el curs 2004-2005, amb la creació dels primers instituts escoles.

Bargalló va definir l’institut escola com “un model de lluita contra la segregació i de resposta a les necessitats d’escolarització, i que allà on es pot aplicar, per voluntat de la comunitat educativa s’ha demostrat un model d’èxit”. El titular d’Educació va defensar que es tracta d’un model que conté elements positius de millora per als centres que l’apliquen: “En els casos que s'ha tirat endavant, ha estat un model d'èxit, s'ha reduït l'absentisme, s'han millorat resultats i han minvat els problemes de convivència”.

En el cas de Cornudella, l’institut escola es crearà a partir de la fusió de l’escola Dr. Piñol i Aguadé i el SES Montsant. En total, el curs que ve hi haurà 53 instituts escola a Catalunya –per la suma entre els 28 actuals i els 25 que hi haurà el curs que ve-.

*Foto: segle21.cat

zona escolar cornu

Vist: 262