Butlletí informatiu 17-07-2019

El nombre de persones participants als cursos inicials i bàsics que organitza el Servei Comarcal de Català del Priorat (SCC) han augmentat el 2018 un 63% en relació al 2017. Segons la responsable del SCC del Priorat, Rosalia Vernet, aquesta dada demostra que "hi ha un interés per aprendre la llengua per part de les persones nouvingudes en una de les comarques amb un índex més elevat de catalanoparlants". 

Per fer front a la demanda, el SCC ha obert les inscripcions per a un nou curs presencial de català de nivell Inicial que es farà a Falset els dilluns, dimecres i divendres i que s’impartirà del 18 de febrer al 10 d’abril. Al mes de gener ja va començar, també, un curs de nivell Bàsic 1 que ha tingut molt bona acollida i que finalitzarà al març. S’hi van inscriure 21 persones procedents de Romania, Irlanda, Moldàvia, el Marroc, l’Argentina i els Estats Units.

Així mateix, des del SCC també es dona suport a d'altres iniciatives per fomentar l’ús de la llengua. És el cas del cicle de cinema infantil en català CINC, que durant febrer i març, arriba també a Falset. En concret, el proper 24 de febrer al teatre l'Artesana s'hi projectarà "En Ralph destrueix Internet" mentre que el 23 de març s'hi passarà "Les aventures dels Lunnis i el llibre màgic". 

catala

Publicitat