Informatiu cap de Setmana 03-08-2019

Falset celebra aquest cap de setmana la festa de sant Blai. La tradicional cercavila del coc recorrerà el carrers de la vila durant el cap de setmana. Aquesta és una de les novetats, ja que enguany la festa es divideix entre dissabte i diumenge. Segons el president del Centre d’Estudis Falsetans, Anton Vidal, “és la primera vegada que se celebra en dos dies perquè al diumenge costa molt fer sortir la gent de casa”.

Així doncs, el dissabte a partir de les 18:30h tindrà lloc el cercavila del coc, que acabarà a l’església. El diumenge, en canvi, se celebrarà la benedicció del coc, dels bunyols i dels “guinaldos” a l’església de Santa Maria i posteriorment s’anirà fins al Malanyet, on hi haurà la ballada de sardanes i es rifarà el coc, que enguany tindrà una llargada d’aproximadament 12m de llarg.

La festa del coc de Sant Blai va ser recuperada pel Centre d’estudis Falsetans als anys 80 basant-se en els documents que explicaven que a principis del segle XX, aquesta festa ja se celebrava entre els veïns del barri del Malanyet.

Vidal també explicava que un dels canvis més destacats del coc de Sant Blai és que originàriament estava fet amb sucre i farina, però actualment és un coc de recapte. “Ben aviat vam comprovar que el coc de recapte era més mengívol i tenia més atractiu a l’hora de rifar-lo”.

santblai

Publicitat