Butlletí informatiu 19-06-2019

Des d’aquest mes de gener està en funcionament el banc de terres del Priroat gràcies a la incorporació de dues treballadores que en aquest inici tenen com a principal tasca la fixació dels criteris, el reglament i els requisits específics que han de regular aquest instrument. 

El president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté, explicava que el banc de terres "es crea amb la finalitat d’esdevenir un servei de dinamització i suport a la gestió de l’espai agrari". "Volem que el banc de terre serveixi per facilitar que persones que no disposen de finques en propietat o que en volen gestionar un major nombre, puguin incorporar-se a l’activitat mitjançant acords (traspàs, arrendament, cessió…) amb propietaris des terres que no es treballen o que volen deixar de fer-ho per jubilació o altres motius", afirmava Sabaté. En aquest sentit es crearà una base de dades de finques susceptibles de ser aprofitades, i de persones que volen recuperar-les, i es dissenyaran eines d’acompanyament per al sector agrari.

El banc de terres és un dels projectes inclosos en el Programa Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) “Priorat-Montsant-Siurana”, que compta amb el finançament dels fons Feder de la Unió Europea i que coordina el Consell Comarcal del Priorat. Alhora, és una iniciativa inclosa, com a actuació, en el Sistema de Gestió del paisatge, que es desplega en el marc de la candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani” a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El nou banc de terres comparteix objectius amb els diferents instruments de desenvolupament territorial que s’han tirat endavant els darrers anys a la comarca, com són la Carta del Paisatge, el Pla de Desenvolupament Socioeconòmic Comarcal o la Carta Europea de Turisme Sostenible. Tots ells estan inclosos i refosos en el Sistema de Gestió del paisatge cultural agrícola que aspira a ser declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO.

WhatsApp Image 2017 10 19 at 12.04.50

Publicitat