Informatiu cap de Setmana 22-06-2019

Aquest dimecres 5 de desembre s’ha convocat la primera reunió de la Taula del Siurana. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’ha convocada per tal de trobar una solució al conflicte generat per l’ús de l’aigua del Riu Siurana. Segons el Departament de Territori, la Taula “vol ser un espai de diàleg obert i compartit, amb representació dels diferents usos de l’aigua, inclòs l’ambiental, per a l’anàlisi, el debat i la resolució de les problemàtiques de l’aigua que afecten la conca Siurana-Riudecanyes”. Es per això, que “es buscarà, en tot moment, fer compatibles els usos consumptius d’aigua en aquest àmbit i la implantació dels usos ambientals”.

Les sessions de la Taula del Siurana- Riudecanyes, que s’aniran desenvolupant durant els propers mesos, partiran de l’anàlisi de la informació tècnica sobre la realitat hídrica de la conca i les alternatives més adients per a resoldre les problemàtiques existents.

El Priorat, expectant

Des del Priorat, el president del consell comarcal, Jordi Sabaté, en declaracions a Ràdio Falset, es mostrava “expectant” sobre com s’abordarà el problema i també sobre quins actors hi participaran. També en el mateix sentit, s’expressava el representant de la CUP al Priorat, Damià Fàbrega, que demanava “equilibri” en la representació de les dues parts enfrontades en el conflicte.

La Taula del Siurana-Riudecanyes estarà integrada per representats de la Generalitat (el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua), el consells comarcals del Baix Camp i del Priorat, ajuntaments, entre els quals hi ha els del TOPOGRAPO, representants dels regants, entitats ambientals i comunitat científica.

siurana

Publicitat