Informatiu cap de Setmana 22-06-2019

Capçanes celebrarà el dissabte 8 de desembre la novena edició de la seva Fira d’Artesania, i ho farà potenciant la presència de la gastronomia tradicional de la comarca del Priorat, amb la idea de donar-la a conèixer als visitants però, alhora, com una manera de fer visible la seva riquesa i el vigor que manté actualment. Les degustacions gastronòmiques se sumen a una intensa agenda d’activitats en el programa dissenyat per a enguany.

La Fira obrirà al públic a les 10 del matí i es prolongarà fins al vespre. Com tots els anys i al llarg de dissabte, hi haurà parades de productes artesans i de qualitat i s’han programat tot un seguit d’activitats. Hi ha previstes visites guiades al Celler de Capçanes (a les 11.15 i a les 12.15), jocs populars tradicionals catalans (de les 11.00 a les 14.00 i de les 16.00 a les 18.00).

També s’ha programat un concert de rumba catalana amb Miliu Calabuch, acompanyat d’un tast de vermut del Celler. En aquest cas, el concert s’ha integrat en el Festival Terrer. Miliu Calabuch, nascut a Mataró, és l’hereu artístic del seu oncle, el “Rei Peret”, alhora que també és nebot d’en Moncho, “el Gitano del Bolero”. Miliu, porta als escenaris l’essència i els orígens de la Rumba Catalana.

En paral·lel, i al llarg de tot el dia, s’han organitzat un seguit de tastos gastronòmics i de tradicions. Entre d’altres productes, es podran degustar: oli i vi de Capçanes; clotxa del Priorat, escudella de pagès, cóc de Sant Blai i castellets de Falset, caldo de Nadal, cassola de tros, cargols dolços i piquents de Cornudella de Montsant i truita en suc, orelletes i bunyols d’Ulldemolins.

FOTO Artesania Capcanes

Publicitat