Informatiu cap de Setmana 22-06-2019

L’Ajuntament de Reus podria desviar de nou els fons de reserva de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per paliar el dèfcit de l’Hospital Sant Joan. Segons explica Ser Mora d’Ebre, El centre va tancar l’any 2017 amb un déficit de 3,2 milions d’euros i es podria equilibrar amb els 3 milions i mig que resten als fons de reserva de GECOHSA, la societat pública de l’Ajuntament de Reus que gestiona l’Hospital Comarcal.

La Generalitat preveia assumir aquest any la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre comprant directament la societat GECOHSA a l’Hospital de Reus. D’aquesta manera, el govern assumia la gestió de l’Hospital de Móra i a la vegada l’Ajuntament de Reus rebria una injecció de capital per poder paliar el déficit de l’Hospital Sant Joan i eliminar la causa de dissolució del centre.

Com que l'opció de la Generalitat encara no ha tirat endavant, l'Ajuntament de Reus es planteja agafar diners del fons de reserva per tancar el 2017 amb equilibri pressupostari i remoure la causa de dissolució almenys fins l’any vinent. Així, guanyaria temps fins que no entri en funcionament el nou consorci públic que ha de fer-se càrrec de l’Hospital de Reus.

Les veus del territori

Des de Móra d’Ebre però, critiquen que els diners dels fons de reserva de GECOHSA s’han aconseguit mitjançant la desinversió al centre i la precarització dels treballadors de l’Hospital. Una visió que comparteix el president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté. “Que retirin els diners cap a Reus és una pèrdua per al Priorat, ja que Móra és el nostre hospital de referència”, explicava. En aquest sentit, Sabaté creu també que aquests diners s’haurien d’invertir en millores al propi hospital de Móra.

Des de la CUP, Damià Fàbrega criticava la guerra de campanars entre Reus i Móra i demanava que el Priorat agafi la iniciativa i que “tractem el tema de la sanitat a la nostra comarca a tots els nivells, cosa que també vol dir abordar la gestió de l’hospital de Móra”.

hospi

 

Publicitat