Informatiu cap de Setmana 22-06-2019

laura borras unescoLa consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, va trobar-se aquesta setmana a Falset amb representants del Consell Comarcal i de l’associació Prioritat per tractar del moment actual de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la Unesco.

La trobada s’emmarca en el seguit de reunions de treball que s’estan duent a terme amb tots els agents i institucions implicades en el Sistema de gestió del paisatge cultural agrícola Priorat-Montsant-Siurana, que és un dels fonaments essencials que la Unesco exigeix amb vistes a reconèixer un bé com a patrimoni mundial.

Els prioratins, després dels requeriments de ICOMOS i la darrera reunió amb els avaluadors entenen que el Sistema de gestió que hi ha damunt la taula requereix dotar-se d’un ens de gestió que garanteixi el compromís per part de la Generalitat i la resta d’institucions, els recursos i la coordinació entre els departaments del Govern i la resta d’administracions implicades..

Més enllà de la trobada d’ahir, els representants prioratins i la consellera es van emplaçar a una nova reunió de treball, en la qual també hi participaran les direccions generals del departament, en partir de la base que el sistema de gestió de la candidatura és transversal i requereix de coordinació institucional, d’instruments efectius i de l’aplicació polítiques sobre el terreny. En aquest sentit, la consellera va reiterar la implicació dels seu departament, interlocutor en temes de patrimoni cultural. 

 

Publicitat