Butlletí informatiu 17-07-2019

La vaga de metges d’atenció primària està tenint un alt seguiment a la comarca. Al CAP de Falset, per exemple, durant el primer dia d’aturades, fins a tres facultatius es van sumar a la vaga d’un total de 9 i tenint en compte que s’havien de garantir un 25% de serveis mínims. Amb tot, la representant dels treballadors del CAP de Falset, Gemma Ortega, explicava que "al tractar-se d’una àrea bàsica petita, totes les visites que hi havia programades es van reprogramant pel mateix dia".

Pel que fa a les demandes dels metges, la representant dels treballadors del CAP explicava que "els metges en concret, i la comunitat sanitària en general, pateixen una sobrecàrrega de feina i que per això demanen un augment del personal sanitari". "En els darrers anys hem anat perdent recursos humans, espais i horaris" destacava. Ortega també apuntava que, en el cas del Priorat, "hi ha pobles que han passat de tenir gairebé un metge les 24 hores al dia a tenir-lo, tan sols, quatre hores a la setmana".

En el mateix sentit, Ortega destacava que les mesures implementades per l’Institut Català de Salut només suposen unaugment de les retribucions quan s’ha de treballar més hores, però això no soluciona el dèficit de metges. "No es tracta de pagar més per fer més feina, sinó d'augmentar els recursos humans", sentenciava.

La vaga de metges s’allargarà fins divendres, però aquest dijous s’hi sumarà la resta de la comunitat sanitària, com ara infermers i personal administratiu. Ortega afirmava que probablement, aquest dijous, el CAP de Falset només oferirà els serveis mínims establerts.

CAP

Publicitat